5 Essential Elements For نیلینگ
5 Essential Elements For نیلینگ
Blog Article
در این روش میخها در فاصلههای نزدیک به هم درون گمانهها قرار گرفته و در نهایت با استفاده از دوغاب سیمان، داخل آنها پر خواهد شد تا هم مانع خوردگی میلگرد شده و هم انتقال نیرو بین خاک و میلگرد بهتر انجام شود.
قرارگیری طولانی مدت گود در معرض دمای محیطی زیر صفر موجب میشود که خاک دانهای اشباع و لایههای اشباع شده دچار یخ زدگی شوند؛ در نتیجه، فشار وارد بر روکشهای موقت و دائمی دیوارهای خاک دوزی شده افزایش یابد.
مهندسان خبره با توجه به شرایط محلی، خصوصیات خاک و نیازهای پروژهها، تجهیزات و امکانات بهروز را بهکاربرده و فرآیند نیلینگ را بهطور دقیق و بدون مشکل اجرا میکنند. این تخصص و تجربه مهندسان بهعنوان یک عامل کلیدی، به بهبود عملکرد و اجرای بهینهتر فرآیند میخ کوبی کمک بسیاری میکند.
اساس کار سيستم نیلینگ بر مبناي انتقال بار کششي از داخل ميخ به خاک از طريق تنش برشي سطح مشترک آنها مي باشد. با ميخکوبي خاک مي توان ديوارهاي حائل مسلح را بدون برداشتن خاک پشت ديوار احداث نمود. ديوار حائل مسلح به صورت درجا و مرحله اي از بالا به پايين ايجاد مي گردد. اين روش در ساخت ديوارهاي حائل موقت و همچنين تقويت سازه هاي موجود قابل کاربرد است.
در حالت حدی سرویس گسیختگی در سازه ممکن است رخ ندهد اما سازه از حالت ایمن خود خارج میشود.
برای نیلینگ این مهم در این مقاله کاربردی به اختصار به بررسی هزینه اجرای پایدارسازی گود به روش نیلینگ و نکات اجرایی و کارگاهی و مدیریتی پرداخته ایم.
در هر یک از روش های فوق بنا به مقتضیات طراحی، المانی به عنوان دیوار حائل می تواند وجود داشته باشد. این المان می تواند دیوار دیافراگمی، شمع های مماسی بتنی، ستون های جت گروتینگ و اختلاط عمقی، شمع های نگهبان فلزی، سپر یا المان های مشابه باشد.
توزیع فشار جانبی خاک بر روی دیوار سیستم میخ گذاری خاک و نیروی کششی سر میخ
این زمانبندی برای مشخص شدن صحتوسقم فرضیات در مورد چسبندگی دوغاب و خاک صورت گرفته و با انجام آزمایشها، صحت سنجی و بازنگری پارامترها و محاسبات مربوطه انجام میشود.
در مرحله پایانی، بتن به روش پاششی یا شاتکریت بر روی دیواره خاک اجرا میشود. دیوار ایجاد شده، بهعنوان یک پوشش موقت عمل کرده و در صورت نیاز به نگهداری درازمدت از دیواره گود، باید یک دیوار حائل بهعنوان سازهای مقاوم، اجرا گردد.
انتهای بیرونی میخ فولادی است که رزوه شده و در بیرون از دیواره خاکی گود قرار میگیرد.
دستگاه شاتکریت در فرآیند میخکوبی، ماسه و سیمان را به دیواره منتقل میکند. این عمل توسط افراد متخصص در این حوزه و با همکاری کارگران صورت میگیرد. دستگاه به دو نوع خشک زن و مرطوب زن تقسیم شده و پاشش با فشار قوی باعث ایجاد یک لایه فشرده روی سطح موردنظر میگردد.
هنگامی که بادرفتها خشک باشند ممکن است مقاومتهای قابل قبولی از خود نشان داده و نصب میخها در خاک را میسر سازند، اما وجود مقادیر نسبتا زیاد آب در پشت دیوارهای نیلینگ موجب میشود که ساختار بادرفت دچار فروپاشی شده و مقاومت آن به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
وجود مقادیر زیاد قلوه سنگ و گرداله سنگ موجب بروز مشکلات بیش از حد در حفاری چاهکها مانند افزایش هزینه و سختی اجرا میشود.